18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü kutlu olsun.

PAYLAŞ

Tarihimizin en ihtişamlı sayfalarından birini oluşturan Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığımızı yok etmek isteyen dönemin en kudretli ve en mağrur devletlerine karşı yazdığımız en büyük kahramanlık destanlarımızdan birisidir. 

Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, büyük Türk milletinin canla ve kanla yazdığı; şehitlik ve gazilik makamlarına adeta koştuğu bu kutlu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Çanakkale Zaferi, dört bir yandan taarruz altında olmasına karşın vatanını korumak için şahlanan bir milletin destanıdır  Bu yönüyle Çanakkale Zaferi, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.

Milletimizin kaderini değiştiren Çanakkale Zaferi, dünya harp tarihine de altın harflerle adını yazdırmıştır.

Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren ve bu zaferin kazanılmasında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. 

Vatan size minnettardır. 

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)  Yönetim Kurulu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN