Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)'den üst düzey ziyaretler.

PAYLAŞ
Gazete Acil -

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER, Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet GÜL ve Dernek Saymanı Doç. Dr. Mehmet OKUMUŞ ile birlikte 13.04.2017 tarihinde çeşitli kurumlara ziyaretler gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Başkanı Sayın Dr. Hasan AYDINLIK makamında ATUDER heyetini kabul etti. Sayın AYDINLIK'ın makamında gerçekleşen bu ziyarette, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) heyeti olarak yeni görevlerinden dolayı başarı dilekleri iletildi. ATUDER’in gerek yurtiçinde ve gerekse de yurt dışında gerçekleştirdiği ve yapmayı planladığı faaliyetlerden bahsedildi. TKHK Başkanı faaliyetlere yoğun ilgi gösterdi, yapılacak daha çok iş olduğundan ve acil tıbbın sahiplenmesi gereken alanlardan bahsederek ATUDER’e olan güvenini dile getirdi.

Ayrıca, dernek başkanı Prof. Dr. Başar CANDER’in Acil Tıp Yan Dalları ile ilgili konuyu burada da dile getirmesi sonucunda, Sayın Dr. Hasan AYDINLIK; özellikle Toksikoloji yan dalı olmak üzere, Acil Tıp’ta birçok yan dal bulunması gerekliliğinden bahsedildi, Acil Tıpta ileri gitmiş ülkelerde yan dallar acil tıbbın bir vazgeçilmezi iken Türkiye’de Acil Tıp çeyrek asrı aşkın bir sürede gelişimini sürdürürken yan dal konusunda dünyanın gerisinde kalmaması gerektiği konuşuldu. Yan dallar konusunda ileri düzeyde temasların gerekliliği ve Acil Tıbbbın da doğası gereği ilk temasın acil servisler olması nedeniyle bazı yan dalları sahiplenilmesi gerektiği konuşuldu ve bu yan dalların hızla ihdası konusunda mutabık kalındı.

Acil Servislerin yaşadığı sıkıntıları ve dernek olarak çözüm önerileri ATUDER olarak sunuldu. Basımı 2016 yılında gerçekleşen ilk Türkçe Acil Tıp Textbook kitabı, Prof. Dr. Başar CANDER tarafından imzalanarak Sayın Başkana hediye edildi. Ayrıca ATUDER’in yayınlarından Acilin Öyküsü ve son yayını olan Acilde Sözün Demi kitabı da kendisine takdim edildi. 13. Ulusal Acil Tıp Kongresine yaptığı daveti olumlu karşılayarak gelmek istediklerini belirtmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN