12 Mayıs Hemşireler Gün ve Haftası kutlu olsun.

PAYLAŞ

Zor zamanlarda her kimden her kime karşı olursa olsun yapılan tüm hizmetler çok değerlidir.

Mesela askeriyede kışın en soğuk ve dehşetli ve karanlık gecelerinde veya düşmana karşı siperde tutulan nöbetler bazen bin nöbet kıymetinde olur.

Bu durumlarda işin azına veya çoğuna, küçük veya büyüklüğüne bakılmaz; zatına ve neticesine ve ne kadar ihtiyaç duyulduğuna bakılır.

İşte insanın da en zor zamanlarından biri sıhhatini kayıp ettiği gün ve gecelerdir. Bu zor anlarda gündüzün aydınlığına veya gecenin karanlığına bakılmaksızın ağrısını dindirecek, aczi için teselli verecek, verilen tedavileri yapacak ve takip edecek kişilere duyduğu ihtiyaç hiçbir değerle ölçülmez.

Bunların cinsiyeti, dini, ırkı, teni, memleketi önemli değildir ve nazara alınmaz ve alınmamalıdır. Asıl olan yaptıkları değerli hizmettir. Hatta bazen çoğunun ismi bile bilinmez. Yaptıkları gayretli, samimi ve ciddi hizmete bedel kimseden karşılık beklemeyen bu fedakârlar ordusu neferlerinden biri de hemşir ve hemşirelerdir.

Bu gün onların günü ve bu hafta onların haftasıdır.

Onların samimi olarak yaptıkları ve bir günü otuz gün kıymetinde olan hizmetlerini saygı ile karşılıyor; gün ve haftalarını kutluyoruz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN