Bu su hiç durmaz - Uzm. Dr. Eylem KAYKISIZ

Bu su hiç durmaz


Bir kongrenin daha ardından el salladık birlikte. MEADEM17 den fotoğraflar, röportajlar, sunular ve güzel dostluklar kaldı cebimizde. Açılış ve kapanış seremonileri neredeyse arka arkaya oldu gibi geldi hepimize; öylesine su gibi akıp geçti işte.

Acil tıp camiası yanında, dünyanın dört bir tarafında muhtaçlara el uzatan Kızılay ve Acat ekiplerinin de afet yönetiminde söz sahibi olduğu hepimizin malumu. Acil tıp camiasını temsilen Atuder, Türk Kızılayı ve Acat ile birlikte taşın altına elimizi koyduğumuzda böyle ihtişamlı kongreler çıkabiliyormuş demek ki ortaya.

Amerika, Fransa, Kanada, İtalya, Hindistan gibi dünyanın dört bir yanından konukları ağırladık kongremizde. Sadece doktorlar ve sağlık camiası yoktu bu kongrede. Bir olmak, bütün olmak, el ele çalışmak ne demek onu anlattık aslında herkese. Afette tek yumruk olmanın bir provası, tatbikatı gibiydi MEADEM17. Teknik üniversitelerden katılan mühendislik alanında öğrenci yetiştiren profesörlerin katılımı renk kattı kongremize. İletişim ve haberleşme konularında deneyimlerini paylaştılar gazeteciler. Tek tek isim vermeyeceğim çünkü her konuşmacı yemeğe lezzet veren bir baharat ekledi konuşmalarıyla.

Atuder’in genç çalışma grubu YEPS de aktif katılımıyla göze çarpıyordu. Çoğu yönetim kurulu üyesi zaten MEADEM17 organizasyonunda aktif rol almıştı. EUSEM in genç doktor çalışma grubu YEMD ile tanışma toplantılarımız oldukça eğlenceli geçti. Türkiye ‘de birlikte organize edeceğimiz bir kurs sözü bile aldık ve EUSEM internet sitesini Türkçe’ye çevirmeye de ikna ettik başkanını ki bu Türk hekimlerinin Avrupa acil tıp derneğinde aktif rol alabilmesi için oldukça önemli bir adımdı. Washington Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilen travma çalıştayının ikincisi de bu kongrede gerçekleştirildi.

Yurtdışından kongremiz için Türkiye’ye gelen yabancı konuşmacılarımızla yaptığımız kısa röportajlarda MEADEM in düzenli hale gelmesini istediklerini ve tekrar bu toplantılara katılmak istediklerini öğrendik. Misafirperverliğimizden memnun kalmışlar demek ki.

Dünyanın dört bir yanındar, haberleşme uzmanları ve daha birçok konuda yetkili öğretim görevlileri kongremizi süsledi ve 800 kişilik katılımla salonlar doldu taştı. 4 gün 3 ayrı salonda 17:00 ye kadar süren oturumlarda bile salonlar hiç boşalmadı ve aynı meraklı gözler izledi konuşmacıları. Acil tv tüm kongre boyunca canlı yayınla katılamayanların da gözü, kn gelen hem konuşmacı hem katılımcının yanında Türkiye ‘nin de her yerinden hemşire, paramedik, acil tıp teknisyeni, acil tıp asistanları, acil tıp uzmanları, mühendisleulağı oldu. Atuder internet sitesinde an be an paylaştı organizasyonları.

Derken bitti. Göz açıp kapayıncaya dek bitti. Ayrılırken yeni dostluklarla salonlardan, herkesin aklında yeni kongrelerin, sempozyumların kursların hazırlıkları vardı. Bir kongrenin sonuna gelmek bir şeylerin bitişi değil başlangıcıydı çünkü hepimiz için. Ne demiş şair: ‘Bu su hiç durmaz.’

Eylem KUDAY KAYKISIZ

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Ekm

Bu su hiç durmaz

13Tem

Neden ‘MEADEM17’ Önemli?